Brother's Keeper, verzija 7

Zaradi splošnega napredka, katerega prinaša življenje, se bomo morali prej ali slej ločiti od programa, ki je za slovensko rodoslovje naredil največ. To je Brother's Keeper, verzija 5. Z velikim pričakovanjem smo pred kakimi petnajstimi leti dočakali BK verzijo 6. Mnogi smo bili razočarani in ostajali zvesti verziji 5. Ta je sicer še vedno vsestransko uporabna, če nismo bili primorani opustiti operacijski sistem Windows XP. BK5 namreč ne dela več v novejših operacijskih sistemih.

 

Ponudba rodoslovnih programov je velika. V glavnem sami dobri 'modeli'. Za slovenske potrebe pa imata temeljne predpogoje samo Brother's Keeper in MyHeritage. Predpogoj je podpora za nacionalne znake in prevod v slovenščino.

BK ima v novi verziji nekaj novosti in dodatkov. Nihče se čez novo verzijo še ni pritožil. Najverjetneje pa je za zdaj še bolj malo tistih, ki so jo dovolj temeljito preizkusili.

Vseeno bo najbrž vsak novi uporabnik posegel po najnovejši verziji. John Steed je namreč to pomlad izdal novo verzijo - BK7. Če bo novi uporabnik hotel uporabljati vse programske funkcije, se bo moral registrirati in za to plačati 45$. Za že registrirane uporabnike je nova verzija brezplačna. Če bi kdo od že registriranih uporabnikov želel po pošti prejeti novo verzijo programa na CD-ju, bo doplačal 18$, če želi poleg CD-ja še navodila za uporabo pa ga bo vse skupaj stalo 23$.

BK7 ima vgrajeno funkcijo za preoblikovanje podatkovnih datotek iz verzije 6, ne pa tudi iz verzije 5. Kdor bo želel iz verzije 5 prestopiti v verzijo 7, bo moral podatke in formata BK5 izvoziti v GEDCOM datoteko in jih uvoziti v verzijo 7. 

Testno verzijo programa si lahko vsakdo naloži brezplačno.

 

Main page Contacts Search Contacts Search